Det finns många sidor som listar diverse sätt att tjäna pengar på internet. I sin helhet kan det vara bra men det gör även ofta saker och ting förvirrande. Det finns för många val! Samtidigt förklarar dessa sidor sällan hur man använder den produkt som är listad. Eller varför man ska välja just den. Här kommer vi istället fokusera på ett färre antal beprövade metoder för att tjäna pengar på internet. Allt för att hjälpa dig på komma igång!

 

Vem tjänar pengar på internet?

tjäna pengar på internet

Behöver man ha någon speciell talang eller egenskap för att tjäna pengar på internet? Behöver du kunna saker som digital marknadsföring, sökmotoroptimering eller webbdesign? Svaret är enkelt, ett rungande NEJ. Det ända som egentligen krävs är basdatorkunskaper, ifall du kan använda tangentbordet, en mus och söka på Google är det nog.

Det finns ett flertal människor som tjänar otroliga mängder pengar på internet. De flesta började dessutom från ingenting. Exempel är personer som Mark Ling eller Alex Becker. Vad har dom då gemensamt? De har ett driv och en vilja att utveckla sig själva och sin online business. Detta driv har genererat dom mångmiljonbelopp.

Hur tjänar man pengar på internet?

Det finns som sagt flera metoder man kan använda sig av. Allt från aktiekunskap, att tjäna pengar på betalda undersökningar till att tjäna pengar på att sälja bilder på internet. mf. Dessa metoder är bra men begränsade och oftast starkt knutna till din tid. Antingen i form av att lära sig hur man gör eller så tar det lång tid att tjäna pengar med hjälp av metoden. Istället rekommenderar vi att använda sig av affiliatemarknadsföring, dropshipping eller försäljning av en egen produkt. Dessa metoder ger dig möjlighet att skapa ett cash-flow. En möjlighet till ett självdrivande företagande som förhoppningsvis inte behöver bli en produkt av din investerade tid. Efter att du har byggt upp ditt företag har du en passiv inkomst och kan i princip släppa projektet. Men samtidigt tjänar du pengar på det. Potentialen för att tjäna mycket pengar är därför enorm!

 

Det kan även vara svårt att välja mellan att bli affiliate eller att skapa en egen produkt. Är du ny är det enklast att lära sig affiliatemarknadsföring. Då sparar du både tid och energi på att slippa utveckla en produkt, samt ta tag i de juridiska bitarna som detta innebär. Det frigör alltså viktig tid som du istället kan spendera på att öka din försäljning.

Vad innebär det att vara affiliate?

Affiliate betyder att du säljer någon annans produkt och får en viss procent eller summa för varje försäljning. Du behöver därför bara fokusera på försäljningen av produkten. Gör du detta online görs det oftast via en webbsida men det går även att göra på andra sätt exempelvis genom att använda Youtube. Vilka produkter du vill sälja och hur du gör det väljer du såklart själv, i vår guide som du hittar här finner du allt du behöver veta om att vara en affiliate.

Vad innebär dropshipping?

Dropshipping innebär att du importerar produkter som du sedan säljer vidare. Du köper alltså in en produkt inom ett utvalt område från en grossist till ett lågt pris och säljer den antingen på sidor som Blocket och eBay eller så bygger du en egen webbshop och säljer produkterna via den. Vi har en guide här där du kan ta reda på allt om att vara dropshipper.

Ett personligt råd för att tjäna pengar på internet

Vet du att detta är något du vill hålla på med eller kanske rent utav redan har testat det utan framgång. Då vill jag att du ska veta att jag själv har haft samma problem. Det tog mig lång tid innan jag förstod hur man bygger en bra hemsida. Detta skedde heller inte av sig själv utan jag spenderade otaliga timmar framför ”how to” guider på internet, utan att få några riktiga resultat. I mitt fall fick jag tillsist upp ögonen för Affiloblueprint och fick den där knuffen i rätt riktning som jag behövde. I och med detta föddes även iden att bygga en sida för att hjälpa andra som är i samma position som jag var i och därav finns nu sidan Pengaapparater.

Om du bestämt dig för att bli affiliate vill jag rekommendera dig att använda någon form av affiliateprogramvara. Själv använde jag mig som sagt av Affiloblueprint. Men det finns många andra kurser exempelvis Google Sniper som gör ett lika bra jobb. Vill du istället bli dropshipper finns Salehoo som är en kurs och ett verktyg för att underlätta detta. Anledningen till att använda kurser är att du dels sparar enorma mängder tid. Men även pengar då du slipper göra dumma misstag som i längden kan kosta mycket. Dessutom går oftast kurserna på djupet och du lär dig saker du aldrig annars hade vetat om. Vill du tjäna pengar på internet kan jag alltså personligen varmt rekommendera kurser som dessa!

Lycka till!