sökmotoroptimeringDet många inte inser är att det finns en hel del pengar att tjäna på SEO (search Engine optimization). När du har byggt en webbsida är sökmotoroptimering det absolut första du bör investera i. Men först och främst ska vi ta reda på vad begreppet betyder och hur du ska gå tillväga för att lyckas.

Vad är SEO?

Sökmotoroptimering är i enkelhet konsten att underhålla presentera och bygga en webbplats som rankar högt i sökmotorerna för sökord som är relevanta för din sida.

Hur lyckas man?

Först och främst måste du analysera konkurrenter i jämförelse med din webbplats. Vilka sökord används? Hur beskrivs deras sida respektive produkter? Och så vidare. Bland det viktigaste är att undersöka hur konkurrenskraftigt det material du planerar att använda är. Det är svårt att konkurrera med redan väletablerade företag eller skarpt SEO kraftiga termer. Exempel är ”tjäna pengar”, eller ”tjäna pengar snabbt” ord som många redan riktat in sig på. Nedan kan ni se Googles sökordsplanerare med sökfrasen “tjäna pengar” inslagen. Samtliga kategorier är markerade med HÖG konkurrens, vilket gör dom till dåliga alternativ för en nybörjare. SEO

Google uppskattar sidor med lättläst och unikt innehåll. Du bör därför göra det tydligt vad sidan handlar om direkt när man kommer in på den. Exempelvis är det bra att ha en rubrik och en titel för att Google ska förstå vad sidan handlar om. Det är även en ide att nyttja bilder. Väljer man att använda bilder bör man använda en ALT text så att sökmotorerna förstår vad bilden visar. Såklart bör man även se över vilka länkar man använder såväl interna som externa och var de går. Då detta kan påverka rankning både positivt och negativt.

Den absolut viktigaste delen handlar om länkbyggning, vilket man hela tiden behöver jobba med för att lyckas. Google rankar sidan om din sida blivit länkad från sidor med liknande innehåll.

Hur tjänar du pengar på sökmotoroptimering?


Det finns egentligen flera metoder för att tjäna pengar på sökmotoroptimering. Vi kommer dock beröra de två vanligaste. Antingen kan du använda dina kunskaper inom SEO för att tjäna pengar på att sälja din produkt eller någon annans (Affiliate). Eller så säljer du din sökmotoroptimering till företag eller privatpersoner som behöver hjälp med detta.

Väljer du att tjäna pengar på att sälja produkter är det viktigt att inte bara undersöka sökvolymen utan även vad köparen har för intention när den skriver in ordet på Google. Du vill då gärna försöka finna ord som din potentiella kund har formulerat i syfte om att köpa något då detta onekligen är det lättaste sättet att tjäna pengar på.

Om du istället vill sälja din tjänst är det bra om du först rankar ett par sidor i Google för att sedan ringa upp företag som inte är sökmotoroptimerade och fråga om de vill ha hjälp. Då har du möjlighet att hänvisa till dina sidor för att bevisa att det du gör fungerar. Det finns även samlingsplatser på internet

Ett tips om du vill sälja SEO är att till en början erbjuda antingen gratis eller väldigt billig sökmotor optimering för en potentiell kund men endast för ett visst nyckelord som du vet är lätt att ranka i Google. Väldigt få kommer att tacka nej till detta gratis (eller billiga) erbjudande, därav har du en ingång att visa att du faktiskt vet vad du gör. För att senare erbjuda vidare tjänster där du kan tjäna mer pengar.

Lycka till!