Om du vill lyckas med så mycket som möjligt inför framtiden bör du åta dig en solid plan. Med hjälp av målsättningar är det möjligt att på ett strukturerat sätt komma dit du vill. Det spelar ingen roll om det handlar om att tjäna pengar eller inte.  Många tycker att det låter tråkigt att sätta upp mål och delmål, det är något vi lärde oss i grundskolan och endast gjorde för att vi var tvungna. Men i vuxen ålder kanske det inte är en sån dum ide.

Utan att ens tänka på det sätter du upp mål i livet. Exempelvis inför en mathandling går man igenom en rad åtgärder för att “spara”. Kanske klipper du kuponger, väljer en butik eller planerar matschemat inför den kommande veckan. Det görs automatiskt och är samma process som för mer rutinmässiga målsättningar. Delmålen är ett verktyg för att kunna uppnå saker istället för att hela tiden sträva efter ett enda stort mål som ligger flera ÅR framåt. Om du har en framtidsvision bör du alltså sätta upp delmål, men hur gör man det på bästa sätt?

Mål för att tjäna pengar i framtiden

Se över hur dina mål ser ut?

Det kan vara bra att sätta upp lättuppnåliga mål istället för att sätta upp breda mål som är utom räckhåll. Det ska gärna vara specifika mätbara och relevanta inom en viss tidsram. Sätter du upp delmål som fyller dessa kriterier kan det hjälpa dig att känna att du faktiskt åstadkommit någonting och därmed få en skjuts på vägen åt det håll du vill komma. Ju fler mål du uppfyller desto bättre kommer du att känna dig. Istället för att fokusera din energi på självtvivel och rädsla för att misslyckas kan du då istället fokusera din energi på det du redan har åstadkommit. Där finner du grunden för en mer positiv målsättning i framtiden.

Applicerar du målsättningen för att tjäna pengar bör du vara specifik och konkret. Vad vill du tjäna? hur ska du göra det? och under vilken tid? Är exempel på bra frågor att ställa sig. På den här sidan är vi inriktade på onlineinkomster. Om du tror att det är något som skulle passa din framtid rekommenderar jag dig att börja med att greppa tag i penna och papper och skriva ner dina mål.

Ta sen reda på hur du uppnår dessa och skapa sedan fler tydliga delmål. Oroa dig inte jag har länkat till ett par sidor här på Pengaapparater som hjälper dig få onlineinkomster som faktiskt fungerar! Det är bara att klicka på texten nedan! 🙂

Finn modet för framtiden!


Att påbörja något exempelvis genom att testa din första produkt för att tjäna pengar online kräver en skarp tro på sig själv. Bara genom att göra detta har du uppnått ett mål.  Ha i åtanke att varje mål du uppnår öppnar vägar för nya möjligheter. Därför kan det vara bra att sätta nya mål så ofta som varje vecka eller kanske till och med varje dag. Efter bara ett par månader kommer ditt sätt att tänka att förändras och därav kommer du att se resultat. Ofta ser man att det man vill slår igenom.

Glöm inte att misslyckande är en del av att lyckas!

Misslyckande är en del av processen att nå sina mål, det hade självklart varit roligare om det inte var så. Men man ska inte vara naiv och tro att allt alltid går fläckfritt. Det gäller att tänka ”två steg fram ett steg bak”.

För att få modet att prova att sätta nya mål måste man också räkna med att det kan bli fel. Det viktiga är vad man gör när detta händer. Det gäller att alltid lära av sina misstag och inte sluta testa för att något gick fel.

Glöm ej!

Det är lätt att känna sig tillfreds med vart man är, därför måste målen vara utmanande men samtidigt gäller det att man sätter mål som får en att vilja närma sig dom och nå dom i framtiden. Applicerar man dessa metoder finns det lite som talar för att du kommer att misslyckas med framtida mål.

Lycka till!