Vad är Dropshipping?

Dropshipping gör det möjligt att tjäna pengar på traditionell importverksamhet. Man kan säga att det är en enklare form av import och ett genialt sätt att tjäna pengar online på. Dropshipping tillåter dig att starta ex. en webbutik utan att investera pengardropshipping i produkter, vilket spara dig tid och pengar.

Dessutom behöver du tillskillnad från om du importerar, inte ha ett eget lager till varorna. Du behöver heller inte packa produkterna åt kunderna. Dropshipping är därför faktiskt enkelt och såklart helt lagligt!

Hur börjar man ?

Till att börja med måste du hitta ett eller flera företag som erbjuder de produkter du vill sälja. Det är viktigt att vara försiktig då det finns många ”scammers” som vill åt dina kunders pengar utan att skicka ut produkten de erbjuder. Du bör därför ta reda på så mycket som möjligt om grossisterna du använder dig av.

Om du har möjlighet är det bra om du kan besöka företaget eller åtminstone kontakta dom. Då är det enkelt att skapa sig en uppfattning kring hur seriösa de är. När du kontaktar företaget finns det några saker som är bra att ta reda på:

  • Hur lagerstatusen ser ut (då du inte vill sälja något för att sedan få reda på att produkten inte finns i lager).
  • Hur lång leveranstiden är (självklart blir den längre om grossisten är placerad utomlands). Vissa kunder kan bli irriterade av en för lång leveranstid.
  • Ven eller hur företaget löser eventuella returer, exempelvis vem som står för kostnaden av en retur

sdasd

Hur går Dropshipping till?

  1. Du hittar en grossist som erbjuder en produkt du är intresserad av
  2. Företaget förser dig med priser bilder etc.
  3. Du laddar upp detta på ex. en hemsida du byggt eller blocket och bestämmer dina priser
  4. En kund köper produkten som du tar betalt för på din hemsida
  5. Du beställer produkten hos din grossistpartner för billigare pris
  6. Företaget skickar den köpta produkten till kunden (gärna med din logotyp på paketet)
  7. Din vinst blir mellanskillnaden.

Vad kan du tänkas tjäna?

Egentligen kan du tjäna hur mycket eller lite som helst. Allt beror på vilken produkt du väljer och hur konkurrenskraftig den är. Precis som med allt annat är det som avgör hur mycket pengar du tjänar –hur mycket energi du lägger på det du gör.

Konterfrågan – är det svårt att tjäna pengar på Dropshipping är också svår att svara på. Det beror också på vad du väljer för produkt och hur mycket tid och energi du har att lägga på arbetet. Det är enkelt om du går in med rätt inställning. Dessutom är det lätt att göra vid sidan av något annat då det inte behöver sluka mycket av din tid om du inte vill det. Det går som tidigare nämnt att sälja produkterna via sidor som blocket eller dylikt vilket gör det hela väldigt simpelt!

Låter Dropshipping som något för dig?

Om du är aldrig har skaffat en onlineinkomst förr och är sugen på att göra det nu vill jag rekommendera att du för först läser igenom strategi för att tjäna pengar, Hemligheten för att bli rik. För att bilda dig en uppfattning av vad som väntar.

Om du redan har läst artiklarna eller redan vet att Dropshipping är någonting för dig kan jag istället varmt rekommendera SaleHoo. Det är en produkt som hjälper dig att starta med Dropshipping genom att låta dig komma i kontakt med en databas med över 8000 godkända och säkra leverantörer av olika produkter.  Ni hittar en recension av SaleHoo här

Eller så kan ni nå deras sida direkt genom att KLICKA HÄR