Affiliate

Affiliatebranchen kan ge stora inkomster men också inga alls. Det räcker med att gå in på ett affiliatenätverk som Clickbank och kolla vad topp affiliaten tjänar för att förstå hur stor inkomstpotentialen är.  Ofta beror dessutom inkomstklyftorna på enkla misstag som är lätta att rätta till. Därför har vi skapat en guide för de fem vanligaste misstagen många affiliates gör. Om du vill veta mer om att vara affiliate kan du klicka här

affiliate

Misstag #1 Ett dåligt grundarbete

Kanske det allra viktigaste som många glömmer som affiliate är att göra är ett bra grundarbete. Det handlar om att vara noggrann och finna en nisch som du tror det finns en marknad för. Dessutom måste du se till så att produkten är säljbar och att leverantörerna har en bra säljsida som du kan hänvisa till. Du bör fundera över om du själv hade köpt produkten om svaret är nej finns det ingen mening med att försöka sälja den. Dessutom kan det vara en stark fördel att faktiskt testa produkten själv för att senare kunna recensera och sälja den på bästa sätt.

Misstag 2# Att inte se över konkurrensen

Det absolut första du bör göra efter att du har valt en produkt är att se över konkurrensen. Det lättaste sättet att göra detta på är att använda program som Google keywords för att ta reda på hur konkurens kraftiga de sökord du planerar att använda dig av är. Om sökorden är välanvända och SEO optimerade kan det vara värt att byta produkt. Trots allt vill du göra din försäljning så lätt som möjligt. Det gör du lättast genom att hitta segment som är oanvända.

Misstag 3# Dåligt innehåll

Din produkt bör vara fylld av information som ger en potentiell kund vad hen söker efter. Din kund har förmodligen angivit ett visst sökord i exempelvis Google för att nå din sida. Sökningar har alltid en anledning och ditt jobb är att fylla det behov kunden är ute efter. Om du vägleder kunden istället för att försöka sälja på hen en produkt ökar din chans till försäljning lavinartat. Om du dessutom lyckas få din kund att tycka om dig och din produkt blir det mycket lättare att få denne att köpa saker du vill i framtiden. Därför är det otroligt viktigt att ha relevant och givande innehåll som faktiskt hjälper kunden och att inte endast försöka sälja en produkt.

Misstag 4# Inte SEO anpassad

SEO – står för sökmotoroptimering och är en av grundstenarna för att lyckas som affiliate. Din kund kommer förmodligen hitta dig och din produkt genom att söka på sökmotorer som Google. Genom att sökmotoroptimera din sida för vissa ord som är relevanta till din produkt kommer kundtrafiken på din sida öka. Du vill att din sida ska hamna så långt upp hos sökmotorerna som möjligt, det är inte många som tar sig till tredje eller fjärde sidan på Google efter en sökning. Om du lyckas med detta får du nästan garanterat gott om trafik till din sida. Du kan läsa mer om SEO här.

Misstag 5# Att tappa fokus

Att jobba på internet är fantastiskt. Du kan koppla upp dig nästan var som helst i världen jobba på din sida. Dessutom kan du jobba med nästan vad som helst och på vilken tid som helst. Det finns dock en baksida med att jobba online, det finns inget ställe som är så fyllt av distraktioner som internet. Det är lätt hänt att börja hålla på med annat även för de som har jobbat online ett bra tag. Att jobba som affiliate kräver därför mycket målmedvetenhet och fokus på det du håller på med. För många av oss är detta något vi lär oss med tiden. 

När du är medveten om dina misstag minskar dessutom ofta riskerna för att du utsätter dig för dessa. Det tillåter dig och ditt projekt att växa och öka i lönsamhet!

 

Lycka till!